Lenen met een uitkering

Geld lenen met een uitkering is niet de meest voorkomende vorm van lenen. De meeste mensen denken dat het niet mogelijk is om geld te lenen wanneer u een uitkering heeft. Verstandig is het in veel gevallen niet, maar onmogelijk is ook niet helemaal waar. Er zijn toch verschillende manieren om geld te lenen.

Het is afhankelijk van welk type uitkering dat u heeft of het mogelijk is om een lening af te sluiten. Zit u in de bijstand dan is het over het algemeen niet mogelijk om geld te lenen. Heeft u een WW, WaJong of arbeidsongeschiktheidsuitkering dan bestaat er bij de bank nog een kans dat u wel geld kunt lenen. Daarnaast speelt uw leefsituatie ook mee bij de bank. Heeft u bijvoorbeeld een partner die nog wel een baan heeft dan groeit de kans aanzienlijk om nog een lening af te kunnen sluiten.

In sommige gevallen wordt er geld geleend om eerdere lening(en) te kunnen oversluiten naar 1 lening van tegen een lagere rente. Op deze manier zijn er mogelijkheden om voordeliger uit te zijn met uw lening.

Kunt u via de bank geen lening afsluiten? In dat geval kunt u eens een kijkje nemen naar een renteloze lening. Bij een renteloze lening kunt u geld lenen van iemand uit de familie of vrienden. U kunt dan tegen 0% rente het geld lenen. Vaak is het lenen van geld bij bekenden geen slim idee omdat er vaak nog makkelijk ruzie over ontstaat. Denk dus goed naar voor u dit wilt gaan doen.