Doorlopend krediet

Doorlopend krediet, waarschijnlijk de meest gebruikte en meest afgesloten vorm van geld lenen. Een doorlopend krediet wordt vaak wel tegen een hoger rentetarief afgesloten en het is daarom erg verstandig te noemen als je de verschillende aanbieders van doorlopend krediet gaat vergelijken. Met een doorlopend krediet kun je tot een maximaal bepaald bedrag lenen. Het bedrag dat je leent betaal je in termijnen terug. Hier betaal je een deel aflossing en een deel rente over. Het voordeel van een doorlopend krediet is dat je eerder afgelost geld opnieuw op mag nemen. Daarnaast mag je ook tussentijds aflossen zonder dat dat extra geld kost. Het enige nadeel dat je zou kunnen benoemen is de rente van het doorlopende krediet, die wat hoger uitvalt als bij andere leningen. Men zegt weleens: “Gemak dient de mens.” Dat doet een doorlopend krediet dan ook zeer zeker.

Een doorlopend krediet is niet te vergelijken met het aanschaffen van een product op afbetaling. Kopen en betalen in termijnen kost namelijk veel meer geld dan een doorlopend krediet. Er zijn een hele hoop verschillende kredietverstrekkers. Dat kan voordelig voor je uitpakken, omdat er veel te vergelijken valt. Hierdoor kun je enigszins de kosten wat drukken.

Hoe hoog het doorlopende krediet is spreek je vooraf af met de bank of de financiële instelling. Dit is het afgesproken bedrag dat je maximaal mag opnemen. Een doorlopend krediet kun je dus blijvend opnemen. Je betaalt natuurlijk wel meer of minder per maand, afhankelijk van het bedrag dat je hebt opgenomen van je doorlopende krediet. Hoeveel rente en hoe hoog de aflossing per maand is hangt af van de voorwaarden. Dit is per bank of financiële instelling natuurlijk verschillend. Als je graag geld wilt lenen dan is een doorlopend krediet een goede keuze. Het is relatief goedkoop en erg flexibel. Dat maakt natuurlijk het doorlopende krediet een van de meest populaire, zo niet de meest populaire, leningen die tegenwoordig worden afgesloten.

Wat zijn de voordelen van een doorlopend krediet?

  1. Je mag zonder boete tussentijds aflossen of éxtra aflossen.
  2. Je kunt de looptijd van het doorlopend krediet positief beïnvloeden doordat je extra af kunt lossen.
  3. Er zijn veel goedkope aanbieders doordat het doorlopend krediet een erg populair financieel krediet is.

Wat zijn de nadelen van een doorlopend krediet?

  1. Er hangt vaak een wat hoger rentetarief aan in tegenstelling tot andere leningen.

Al met al kunnen we wel stellen dat ondanks de ietwat hogere rente een doorlopend krediet een erg goede keuze kan zijn als je graag geld wilt lenen. Een gratis offerte kan al inzicht geven in de mogelijkheden en de kosten die gepaard gaan bij het bedrag dat je graag wilt lenen. Vraag altijd meer informatie aan bij diverse adviseurs en financiële instellingen en maak geen overhaaste beslissingen. Geld lenen kost immers geld.