Lenen met BKR registratie

Wanneer wilt gaan lenen met een negatieve BKR (Bureau Krediet Registratie) registratie zal dat al snel de nodige afwijzingen veroorzaken bij banken. Zo is het niet mogelijk om een hypotheek of telefoonabonnement af te sluiten.

Lenen zonder BKR toetsing

De meeste kredietverstrekkers zullen een BKR toetsing doen wanneer u een aanvraag doet voor een krediet. Dan word het een lastige opgave om toch een lening af te kunnen sluiten. Een van de veelgebruikte leenvormen is een minilening. Met een minilening kunt u geld lenen tot een maximaal bedrag van 750 euro.

Aan de minilening zitten ook wel risico’s verbonden, in principe is dit een vorm van een renteloze lening, maar tegelijkertijd weer niet. Er word geen ‘rente’ gerekend maar er worden vaak behandelings/opstarten kosten gerekend die vaak absurd hoog zijn als u deze vergelijkt met het bedrag dat u geleend heeft.

Het risico

Omdat de minilening doodeenvoudig af te sluiten is voor iedereen die in Nederland woont en handelingsbekwaam is komen er toch veel mensen in de problemen met deze lening. Door het sturen van een SMS kan deze lening al afgesloten worden. Zo gezegd zo gedaan, eigenlijk veel te makkelijk.

Wanneer de lening niet binnen de afgesproken looptijd wordt afgelost staat er een boete op bij de kredietverstrekker. Omdat u de rekening al niet kunt betalen is de kans zeer gering dat dit bij de volgende poging ook niet gaat lukken omdat het bedrag is verhoogt met het boetebedrag vanwege te late betaling. Het gevolg is dat u  waarschijnlijk weer geld moet lenen om dit bedrag af te kunnen lossen.

Wetgeving

In de kamer is deze vorm van lenen al verschillende malen een discussiepunt geweest omdat er niet gekeken werd naar de BKR registratie. Waardoor mensen met schulden nog meer schuld kregen. Enkele aanbieders van minileningen hebben hun deuren al gesloten maar het is nog steeds mogelijk in Nederland.