BKR notering codes

Wanneer er een BKR notering gedaan wordt, verschilt het per situatie welke status dat er aan gekoppeld word. De status bestaat uit een letter en een cijfer. In het onderstaande overzicht kunt u terug vinden welke noteringen er zijn.

A: Achterstandsmelding

H: Herstel

A1: De code A1 word aan een situatie gekoppeld wanneer er een betalingsachterstand is maar hier al wel een regeling voor getroffen is.

A2: Bij de A2 status gaat het bedrag wat de schuldeiser nog te goed heeft gevorderd worden. Hierbij is het mogelijk dat er beslag gelegd gaat worden op het persoonlijk bezit (inboedel) of op het huis. Is dit nog niet voldoende dan wordt er beslag gelegd op uw inkomen.

A3: Op het verschuldigde bedrag is de schuldenaar ingelopen met een minimaal  bedrag van 250 euro.

A4: Bij deze status is het niet meer mogelijk om met  de betreffende persoon in contact te komen.  Er is geen vaste woon of verblijfsplaats bekend. Prioriteit voor het vinden van deze persoon blijft wel aanwezig.

Wanneer er de letter H aan een situatie gekoppeld wordt wil dat zeggen dat de situatie hersteld is. Bij deze letter is het achterstallige bedrag voldaan aan de schuldeiser.

Het komt ook wel eens voor dat de schuldenaar het is eens is met de BKR registratie en kan er dan voor kiezen om de situatie voor te leggen aan de geschillencommissie. Zij zullen de situatie bekijken en hier hun eigen oordeel over vellen.